Справжня літня спека чи дощі з грозами: якою буде погода на Великдень цьогоріч

Великдень 2024 року в Україні обіцяє бути теплим, але з опадами. Адже дощі в Україну прийдуть якраз на свято. Про це попереджають відомі синоптики Наталка Діденко та Наталія Птуха.

Погода на Великдень

За словами Діденко, 5 травня, у неділю, на заході та півночі країни, а також в центральних областях у другій половині дня варто очікувати дощі з грозами.

Незважаючи на опади, температура повітря по всій Україні буде однорідною: +21…+25 градусів, а на узбережжях морів місцями +17…+19 градусів.

У Києві 5 травня температура повітря сягне +22 градусів. Однак мешканцям столиці теж доведеться запастися парасольками.

Вітер східних напрямків, помірний, на заході та півдні місцями сильні пориви до 15-20 метрів за секунду, – попередила Наталка Діденко.

Синоптики Укргідрометцентру також прогнозують хмарну погоду з невеликими дощами на Великдень. Адже в цей час в Україні буде підвищений атмосферний тиск, що, своєю чергою, сприятиме появі хмар.

За даними Наталії Птухи, опади ймовірні вночі в Криму, по узбережжях морів, а також місцями у західних та північних областях.

У Кам'янському на Великдень очікується прохолодніша погода. Стовпчики термометра вдень піднімуться до +18 градусів, а вночі – до +6. Однак мешканці міста зможуть насолодитися сонцем, адже на Дніпропетровщині 5 травня має бути без опадів.

Джерело: 5692.com.ua