Співи, танці, куштування вареників та спалювання опудала: у Дніпрі відсвяткували Колодія

16 березня у Дніпрі відсвяткували Колодія. Це свято символізує прощання з зимою та настання весни. З міркувань безпеки було вирішено відмовитись від масштабних заходів. Замість них – святкування у районах міста.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

На кожній локації неподалік є укриття. В парку Шевченка зиму проводжали українськими піснями, танцями, виступами міських дитячих колективів, а також спалюванням опудала.

«Тут дуже весело, я вже встигла потанцювати, записала відео для дітей, щоб теж сюди приходили. Знаю, що будуть пригощати варениками, хочу спробувати. Це наші традиції. Всі свята, які в нас є, я святкую. А як інакше?», – каже дніпрянка Любов.

Одна з учасниць свята тринадцятирічна Настя. Разом зі своїм хореографічним ансамблем «Асорті» підготувала для гостей заходу аж три номери.

«Хочемо подарувати усмішки та гарні емоції людям. Ну і, звичайно, провести зиму, зустріти весну. Мені особисто подобається це свято, воно знаменує початок періоду сонця, тепла, тож я дійсно рада сьогодні виступати», – розповіла Настя, учасниця ансамблю «Асорті».

В. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Сергій Луденський зазначив, що свято проходить з урахуванням усіх українських традицій.

«Ми розуміємо, що питання української ідентичності щодня набуває все більшої актуальності. Тож наш формат заходу дозволяє не лише розважитись і гарно провести час, а й передає знання про наші традиції нашим дітям, яких сьогодні тут чимало» – прокоментував Сергій Луденський,

Святкували 16 березня і на Перемозі. На ганку біля Дніпровського ліцею № 130, що на проспекті Героїв, діти влаштували справжній концерт. Співали пісні та танцювали. Одна із зірочок концерту Ліза. Дівчинка виконала пісню «Край, мiй рiдний край»

«Свято мені подобається. Є майстер-класи, пригощають чаєм, багато пісень співають. Я вже 6 років займаюсь вокалом, періодично виступаю, мені це подобається. Сьогодні була рада виступити на цьому заході до свята Колодія», – розповіла дніпрянка Ліза.

Заступник директора департаменту гуманітарної політики, начальник управління культури ДМР Євген Хорошилов розповів, що 16 березня їх департаментом сумісно з КЗК «Арттериторія» на п’яти локаціях відбулися заходи до святкування Колодія.

«Це свято фактично закінчує зиму та уособлює початок весни. Це пора надії. І ми хочемо показати, що всі зараз маємо велику надію на нашу Перемогу і вона обов’язково прийде» — зазначив Євген Хорошилов.

Джерело: 056.ua