Дрони збивали майже три години: деталі нічної атаки

Вночі війська рф знову влаштували атаку по Україні. Загарбники випустили 16 ударних безпілотників та ракети.

Про це передає редакція сайту 056 з посиланням на Генштаб.

Вночі російські окупанти атакували Україну – задіяли 16 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 14 цих ударних дронів було знищено.

Сили оборони півдня повідомили, що знищили над Одещиною 13 безпілотників і ще один над Миколаївською областю. Ворожа атака тривала близько трьох годин, внаслідок якої в Одеському районі пошкоджені два законсервованих агропідприємства. Там спалахнули пожежі, які оперативно загасили. Люди не постраждали, додали в командуванні.

Крім того, ворог випустив п′ять зенітних керованих ракет С-300 по Харківщині та Донеччині, дві керовані авіаційні ракети Х-59 по Чернігівщині.

Вночі, 17 березня, окупанти знову атакували Одеську область і над регіоном збили 13 безпілотників.

В етері телемарафону речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла: "Ворог не припиняє терор. Очевидним було те, що дрони, випущені з території тимчасово окупованого Криму, були всі адресовані до Одещини. Бойова робота тривала майже три години. Ворог спрямовував "Шахеди" хвилями, вони заходили з акваторії Чорного моря, маневрували вже традиційно над житловими будинками, їх було чутно фактично в кожному районі міста – і в центральному, і в спальних районах. Також під загрозою були промислові райони. Маневри тривали досить довго, і складними маршрутами дрони заходили, після появи з акваторії Чорного моря маневрували в північній частині області, потім поверталися і до обласного центру".

Гуменюк також повідомила, що ще на підльоті до Одещини на Миколаївщині один дрон був знищений, решта 13 були знищені безпосередньо в небі Одеської області.

"На жаль, не вдалося уникнути влучань. В Одеському районі пошкоджено два агропромислових підприємства. Там будівлі закончервовані, підприємства не використовувались, людей не було, тому вдалося уникнути жертв. Пожежі, які спалахнули, були оперативно ліквідовані. Таким чином ми бачимо, що ворог продовжує тероризувати Одещину за планом, який вони проголошували на початку того фарсу, який називають у себе "виборами". Саме 15-16-17 березня вони планували максимальний терор півдня", – додала вона.

Джерело: 056.ua