Ракетна атака по Дніпру та Новомосковську, обстріл Нікополя: ситуація в регіоні станом на вечір

Завершується сімсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір.

Про це повідомляє редакція 056.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів, що сьогодні була найбільш масована атака за весь час повномасштабного вторгнення. Над нашою областю оборонці неба з ПвК «Схід» збили 18 ракет. Важко уявити, що було б, якби всі вони попали у ціль… За день окупанти вбили 6 мирних людей. По області – 38 постраждалих!

"У Дніпрі внаслідок влучання загинуло 6 людей. Пошкоджений торговий центр, пологовий будинок, зруйнована приватна оселя, пошкоджені 8 адмінбудівель, близько двох десятків багатоповерхівок та автомобілі", – написав Лукашук.

Зачепило і Новомосковськ. Там постраждали дві людини. Пошкоджені 42 приватних будинки та освітній заклад.

Нікопольський район 5 разів обстріляли з артилерії та застосували дрони-камікадзе. Били по Нікополю , Мирівській та Марганецькій громадам. У Нікополі постраждали троє чоловіків. Вони не отримали важких поранень, лікуватимуться вдома.

Пошколжені два фермерських господарства, комунальне та промислове підприємства, 11 приватних та 1 двоповерховий будинок, гуртожиток і 6 господарських споруд, лінії електропередачі та сонячні панелі.

"росія хоче зневірити та залякати наших людей. Такою є тактика окупантів. Але їх терор не зламає волю українців. Ми вистоїмо, а за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата. Мої співчуття рідним загиблих. Не пробачимо", – написав Лукашук. Тихої усім ночі.

Джерело: 056.ua