Навчання після мобілізації: у ЗСУ пояснили, від чого залежить тривалість підготовки призовників

У Збройних силах України роз'яснили терміни та порядок навчання для військовозобов'язаних після отримання повісток. Про це в ефірі телемарафону повідомив Володимир Фітьо – начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

Від чого залежть терміни навчання призовників

За словами Володимира Фітьо, після отримання першої повістки громадяни повинні з'явитися до територіальних центрів комплектування. Важливо відзначити, що перша повістка не передбачає відправлення на фронт.

Розвіюючи основний міф: після першої повістки ніхто нікого на фронт не відправляє. Перша повістка призначена для уточнення ваших облікових даних. Ви з'являєтеся у вказаний час, уточнюєте свої дані, надаєте необхідні документи, такі як свідоцтва про одруження чи народження, і проходите медичний огляд для визначення придатності до військової служби по мобілізації, – зазначив він.

Фітьо пояснив, що після уточнення облікових даних і медогляду вручають другу повістку. Згідно з нею, громадяни повинні з'явитися у територіальний центр комплектування, після чого відправитися в навчальний центр.

Мінімальний термін навчання у такому центрі, за словами представника ЗСУ, – місяць. Ще два тижні відводяться на злагодження підрозділу. При цьому тривалість навчання може варіюватися в залежності від складності професії.

Якщо ваша професія складна, тривалість навчання може становити два-три місяці або навіть більше. Для простих професій цей термін коротший, – додав Фітьо.

Також він підкреслив, що час перед відправленням на фронт залежить від кількості замовлень на бригади та наявності вільних місць у навчальних центрах.

Фітьо також роз'яснив, що видача повісток не обмежена конкретними місцями.

Вручення повісток може відбуватися практично будь-де, де є люди, у громадських місцях, таких як вулиці, блокпости і т.д., – наголосив він.

За його словами, це робиться з метою оповіщення тих, хто ігнорує постановку на військовий облік. Адже у законі немає обмежень щодо місць вручення повісток, і працівники ТЦК використовують цю практику для максимального охоплення громадян.

Джерело: 5692.com.ua