“На цьому наступ росіян закінчиться”: військовий експерт назвав ключову умову для перелому на фронті

Активна фаза нового наступу російських окупантів в Україні може тривати до кінця травня. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив військовий експерт Михайло Самусь. За його словами, подальший розвиток подій на фронті залежатиме від темпів постачання Україні зброї та боєприпасів з країн Заходу.

Що може зупинити наступ росіян

Зараз росіяни атакують на декількох напрямках, намагаючись максимально використати сприятливі погодні умови та обмежені ресурси української армії. Їхньою метою є прорив української оборони та захоплення нових територій до того, як Україна отримає обіцяну західними партнерами техніку й боєприпаси.

Однак, Михайло Самусь впевнений, що українські військові зможуть зупинити наступ ворога, якщо їм буде надано достатню кількість артилерійських боєприпасів, протитанкових засобів та fpv-дронів. Саме ці види озброєння завдають найбільших втрат російським військам.

Зараз Україна здебільшого використовує fpv-дрони, які ефективно знищують бронетехніку противника. Ворог, у свою чергу, намагається удосконалювати захист своїх танків та інших бойових машин, щоб зробити їх менш вразливими до атак безпілотників.

Однак, за словами експерта, ключовим фактором у цій ситуації може стати час. Чим швидше Україна отримає обіцяну допомогу, тим менше шансів у росії на успіх.

А оскільки артилерії є обмежена кількість, як і протитанкових засобів, то окупанти намагаються якраз використати цей момент. Але щойно в ЗСУ буде достатньо артилерійських боєприпасів, протитанкових засобів та fpv-дронів, думаю, на цьому наступ росіян закінчиться. Але знову ж таки, все залежить від темпів поставки обіцяної допомоги, – підкреслив Михайло Самусь.

Рішення про надання Україні масштабної військової допомоги вже ухвалили в США та країнах Європи. Проте, бюрократичні процедури та логістичні нюанси можуть дещо затримати доставку.

Україні, за словами експерта, надзвичайно важливо якомога швидше отримати необхідну допомогу, щоб зупинити ворожий наступ та звільнити захоплені території.

Джерело: 5692.com.ua