“Це вам за Дніпро”: в Повітряних силах заінтригували помстою терористам рф

Вчора, 14 січня минув рівно рік страшної трагедії – російського ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра, внаслідок чого загинуло 46 наших людей. Сьогодні в Повітряних силах натякнули про помсту за це.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук зробив у своєму Telegram-каналі публікацію з фото потрощеного будинку на Перемозі в Дніпрі.

"Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей", – написав він.

Ймовірно, мова йде про збиті російські літаки. Як повідомили РБК джерела в Силах оборони, українські військові збили над акваторією Азовського моря російський літак, А-50 і підбили ІЛ-22 сьогодні ввечері, 14 січня.

Як повідомляється, літак А-50 був збитий відразу після його заступа на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 ПКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик "швидкої" та пожежної машини.

Зазначимо, що у рф заявили, що ЗСУ не має ніякого відношення до збиття літаків. Самі визнали збиття свого непотрібу своїми ж силами. Поки що офіційних коментарів від повітряних сил України немає.

Джерело: 056.ua