Правоохоронці назвали найдієвіші методи убезпечити себе від автокрадіїв

Крадіжки автомобілів та власності, залишеної в них, стають все поширенішим явищем. З метою попередження таких ситуацій Патрульна поліція Києва в Telegram розповіла про основні правила, які допоможуть убезпечити вас та ваш автомобіль.

Не залишайте цінні речі в салоні автомобіля

Це стосується не лише грошей, телефонів та гаджетів, але й документів, ключів від будинку та інших важливих речей. Якщо вам необхідно залишити автомобіль на короткий час, розмістіть цінності в багажнику або візьміть із собою. Так грабіжники розумітимуть, що у вашому авто нічим поживитись і з більшою вірогідністю не чіпатимуть його.

Зачиняйте автомобіль на замок

Це банальна, але важлива рекомендація. Не залишайте автомобіль відкритим, навіть якщо ви відходите лише на кілька хвилин. Короткий період недбалості може стати фатальним, адже ви ніколи не знаєте, де на вас можуть чатувати злочиці. А відкритий автомобіль ідеальний і безпрограшний варіант для них.

Обирайте безпечні паркувальні місця

Якщо у вас є можливість, паркуйте автомобіль в добре освітлених місцях, неподалік від камер відеоспостереження. Уникайте паркування в темних, віддалених куточках. Адже у випадку автокрадіжки, так знайти грабіжників буде значно важче.

Встановіть надійну сигналізацію

Сигналізація може стати ефективним засобом відлякування автокрадіїв і захистити ваш автомобіль від непередбачених ситуацій. Адже вона може відлякати "небажаних гостей" і зберегти ваш автомобіль і речі в ньому цілими.

Дотримуючись цих простих і корисних порад, ви зможете значно зменшити ризик стати жертвою автокрадіжок. Бережіть свій автомобіль та власну безпеку!

Джерело: 5692.com.ua