У Кам’янському привітали вихованців будинків сімейного типу та прийомних сімей з Днем захисту дітей

Подарунки до Дня захисту дітей були вручені вихованцям дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Сьогодні 1 червня дітей привітали мер Кам’янського Андрій Білоусов та секретар міськради Наталія Ктитарова.

Наразі у сім’ї Копієк виховується 10 дітей. Один із колишніх вихованців цього ДБСТ захищає нашу країну в лавах ЗСУ. Старші хлопчики кажуть, що також хочуть стати військовими.

Нещодавно у сім’ї відбулося поповнення – на виховання Копійки взяли маленьких дівчаток. Мама-вихователь Світлана дуже рада. Розповідає: раніше, в основному, були старші діти.

У всіх сім’ях, які сьогодні відвідали представники місцевої влади, зазначають, що місто та його служби дуже допомагають їм у цей нелегкий час. З усіх питань, з якими б не звернулися, завжди знаходиться розуміння.

“Сім’я і дитина – це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Діти – це головна радість і надія для батьків. Вони – майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу. І ми дорослі повинні  зробити все, аби захистити наших дітей. Від нас залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців”, – зазначив мер Андрій Білоусов.

Він також розповів, що на обліку служби у справах дітей Кам’янської міської ради перебуває 587 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них – 397 дітей перебуває під опікою та піклуванням в сім’ях громадян. У місті на сьогодні функціонує 17 дитячих будинків сімейного типу та 17 прийомних сімей, в яких виховується 144 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування.