Кам’янське зазнало тяжкої втрати: померла директор Департаменту з гуманітарних питань Тетяна Онищенко

У ніч із 19 на 20 квітня померла директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Яківна Онищенко. За попередньою інформацією причиною смерті став тромб. Інформацію офіційно підтвердили у Кам’янській міськраді.

В свою чергу кам’янський міський голова Андрій Білоусов, Кам’янська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та друзям Тетяни Яківни з приводу непоправної втрати.

“Усе своє життя Тетяна Яківна присвятила вихованню підростаючого покоління, підтримці талановитої молоді та розвитку освітньої галузі міста. Вона вміла згуртувати освітянську спільноту, підтримати та власним прикладом наставити на постійний розвиток та самовдосконалення. Від самого початку повномасштабної війни вона особисто та уся освітянська галузь долучилися до допомоги Збройним силам України, територіальній обороні та постраждалим внаслідок бойових дій”, – зазначає Андрій Білоусов.

Тетяна Онищенко народилася 7 вересня 1959 року на Кіровоградщині. 1981 року закінчила Дніпропетровський державний університет, мала майже сорокарічний стаж педагогічної діяльності. З 2003 до 2016 року очолювала середню загальноосвітню школу №25. Упродовж 2008-2010 років була заступником міського голови. З 2016 року обіймала посаду директора департаменту з гуманітарних питань міської ради.

Тетяна Яківна була неодноразовим переможцем у різних всеукраїнських конкурсах: «Директор ХХІ століття», «Школа ХХІ століття», «Педагогічні досягнення педагогів Дніпропетровщини», щорічно презентувала освіту міста на міжнародних виставках «Сучасні навчальні заклади» та «Інноватика у сучасній освіті». У складі всеукраїнської Асоціації керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України» долучалась до обговорення нових нормативних документів (законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» тощо), особисто зустрічалася з міністрами освіти, презентувала освітню галузь міста на всеукраїнських нарадах, семінарах.

Діяльність Тетяни Яківни була відзначена Подякою Міністерства освіти і науки України, подякою Асоціації «Відроджені гімназії України», подяками міського голови, нагрудними знаками «За заслуги перед містом» III, II та I ступенів, «Відмінність міського голови», численними грамотами та подякою обласної ради та департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Панахида відбудеться 21 квітня о 12:00 у Свято-Миколаївському соборі. Церемонія прощання відбудеться о 13:00 у будівлі Нової сцени Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки (вул. М. Лисенка, 24). Поховають Тетяну Яківну о 15:00 на цвинтарі на вул. Романківській.

Приносимо щирі співчуття рідним та близьким.