Кам’янчанку привітали із 100-річним ювілеєм

Мешканка нашого міста Зінаїда Бенціонівна Капліна відзначила 100-річний ювілей. В день народження 5 червня в гості до ювілярки приїхали мер Кам’янського Андрій Білоусов та його заступник Світлана Колісниченко.

За своє життя Зінаїда Бенціонівна стала свідком багатьох історичних подій, пройшла тяжкі роки другої світової війни, післявоєнні роки. На превеликий жаль і сьогодні таку поважну ювілейну дату затьмарює війна. 

Від імені усієї громади мер Андрій Білоусов привітав іменинницю зі святом, побажав міцного здоров’я, гарного настрою, поваги, турботи та уваги рідних і близьких. Він вручив квіти, вітальний лист та подарунок.

«Дякуємо за багаторічну сумлінну працю на благо рідного міста та усієї громади! Від усього серця вітаємо зі святом!», – сказав міський голова.

В свою чергу Зінаїда Бенціонівна зізналася, що не очікувала такої уваги до себе та дуже вдячна за візит.

«Любіть і будьте коханими, відчувайте лікоть тих, хто живе поруч з вами. По можливості, намагайтеся полегшити долю тих, хто потребує уваги. Це дуже важливо. Коли ти залишаєшся на самоті, і думаєш, що ти вже поза суспільством, поза колективом, – це дуже засмучує. А ваша увага каже протилежне, що ти – все ще його частина. Так має бути завжди. Молоді, будьте завжди такими, і не забувайте, що поруч живуть ті, хто вас потребує», – побажала владі та городянам довгожителька.

Зінаїда Бенціонівна народилася 5 червня 1922 року у місті Дніпропетровськ. 1948 року закінчила Дніпропетровський державний університет за спеціальністю хімік-технолог.

Свій трудовий шлях Зінаїда Бенціонівна розпочала у жовтні 1948 року інженером-хіміком на Придніпровському хімічному заводі. З 1962 року до виходу на пенсію 1970 році, працювала начальником центральної лабораторії Придніпровського хімічного заводу. З 1986 року працювала бібліотекарем при 2-й міській лікарні та присвятила цьому 22 роки. Понад 30 років була головою ради жінок у Баглійському районі, обиралась депутатом Баглійської районної ради.