Допомога від IRC: деталі розповів мер Кам’янського у щоденному зверненні

У щоденному зверненні голова міста Андрій Білоусов розповів про ситуацію у Кам’янському та як отримати грошову допомогу. Станом на ранок 23 червня доба минула спокійно, але в області ніч пройшла з обстрілами. В Апостоловому Криворізькому районі ворог обстріляв житлові квартали, там поранено двох людей.  

Також мер нагадав, що у нашому місті продовжує працювати міжнародна гуманітарна організація IRC (The International Rescue Committee/Міжнародний Комітет порятунку).

Внутрішньо переміщені особи, які не отримували та не реєструвалися на отримання грошової допомоги від інших недержавних гуманітарних організацій та окремі категорії вразливих верств населення Кам’янської громади, можуть зареєструватися та отримати допомогу у вигляді одноразової грошової виплати у розмірі 6660 грн на особу для кожного члена сім’ї.

На сьогодні, за інформацією міського голови, для отримання такої допомоги зареєструвалися 445 сімей з числа ВПО та 77 багатодітних сімей, більшість із яких уже отримали виплати. Людей, на яких поширюється дія програми, особисто проінформують за контактним номером телефону, вказаним під час реєстрації статусу внутрішньо переміщеної особи. Процес реєстрації продовжується.

Докладніше про IRC можна дізнатися за посиланням.