Цього року Кам’янське виконало бюджет за 9 місяців

Як повідомляють в міській раді Камʼянського, цього року бюджет склав 1 млрд 777 млн за доходами та 1 млрд 721 млн за витратами. Відповідний звіт про виконання місцевого бюджету за 9 місяців 2022 року затверджуватиме виконком та міськрада на найближчих засіданнях.

Місто продовжує економити. Так, у документі прописано, що фінансовий стан підпорядкованих комунальних підприємств буде проаналізовано та вжито «дієвих заходів щодо підвищення ефективності їх роботи та скорочення податкового боргу з метою збільшення надходжень до бюджету Кам’янської міської територіальної громади».

У звіті також сказано про необхідність «оптимізації мережі й штатів бюджетних установ». Для цього бюджетні організації приведуть до реальних фінансових можливостей, а до завершення бюджетного року в них повинні «утриматись від заповнення вакантних посад, крім тих, які вкрай необхідні для забезпечення повноцінної роботи установ».

Крім того, буде посилено внутрішній фінансовий контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів, а за результатами звітів про виконання кошторисів не першочергові видатки може бути скорочено, аби направити кошти на захищені статті бюджету.