Чергове засідання Кам’янської міськради: бюджет-2023, облаштування свердловин і підтримка критичної інфраструктури

29 листопада в Камʼянському пройшло засідання сесії міської ради. Серед основних питань порядку денного було прийнято такі важливі рішення: 

  • Було прийнято бюджет на 2023 рік, який до 20% менший ніж у довоєнний час через зниження дохідної частини, але в ньому врахували всі витрати, необхідні для повноцінної роботи всіх служб. Було відкориговано бюджет на 2022 рік, виділено кошти додатково на продовження облаштування свердловин, яких у місті буде 28 – 15 на Лівому березі та 13 на правобережжі. 22-і свердловини дуде облаштовано вже в цьому році. Решту – в січні наступного.
  • Було передбачено фінансування на придбання генераторів для 4-х пілетних котелень, які опалюють школи № 17, 10, 7 та Центр позашкільної роботи та дитячої творчості. На базі цих закладів буде відкрито 4 потужні «пункти незламності». Найголовніше, що ці «пункти незламності» стануть за необхідності ще й пунктами обігріву, так як в них, окрім електроенергії, буде також опалення за рахунок сталої роботи пілетних котелень. Окрім того, перелік «пунктів незламності» доповнять ще 11 об’єктів. В основному це будуть школи на лівому березі та в інших районах міста. Всі пункти, окрім 4-х з пілетними котельними, будуть оснащені тепловими пушками для обігріву, генераторами та іншим необхідним устаткуванням. Всього в найближчий час у місті буде функціонувати 22 «пункти незламності» (8 вже відкрито).

Також на сесії були прийняті інші рішення, важливі для життєдіяльності міста.