Злочинна безгосподарність

У Кам’янському місцева прокуратура внесла відомості до 

Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за фактами привласнення майна державного підприємства кримінально-виконавчої служби України, самовільного зайняття земельної ділянки на його території, а також безпідставного користування нежитловими приміщеннями іншим суб’єктом господарювання.

Під час огляду території державного підприємства, основною діяльністю якого є механічна обробка металевих виробів, було виявлена відсутність 10 транспортних засобів та 35 одиниць промислового обладнання і механізмів на загальну суму понад 500 тис. грн.., що, згідно з інвентаризаційним описом, перебувають на балансі підприємства.

Слідчими встановлено, що підприємство фактично не займається будь-якою діяльністю, а об’єкти нерухомості, що йому належать, вартістю майже 15 млн. грн. перебувають у вкрай незадовільному стані. До того ж, частина території самовільно зайнята третіми особами.

Крім того, частина нежитлових вбудованих приміщень підприємства безпідставно використовується недобросовісним орендарем – товариством з обмеженою відповідальністю, що після розірвання договору оренди, зберігає у вказаних приміщеннях своє обладнання, не сплачуючи при цьому орендну плату. Сума недоотриманих державою коштів становить майже 1 млн. грн.

За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження у ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 367 і ч. 1 ст. 197-1 КК України. Досудове розслідування триває.