Загроза війни з росією: НАТО закликає цивільне населення Заходу пройти військову підготовку

Останні заяви голави військового комітету НАТО Роба Бауера викликали занепокоєння серед гомадськості. Посадовець висловив думку, що населення країн Заходу має бути готовим до "всебічної війни" з росією. Про це він оголосив перед початком найбільших навчань НАТО з часів холодної війни, повідомляє портал "Sky News".

Про що повідомили в НАТО

Бауер наголосив, що, хоча Збройні сили Альянсу готові до війни, цивільне населення також повинно розуміти, що вони можуть стати частиною конфлікту, який приведе до суттєвих змін у їхньому повсякденному житті.

Ми маємо усвідомити, що те, що ми живемо в мирі – це не факт. І тому ми готуємося до конфлікту з росією, – зауважив він.

Бауер висловив підтримку заходам Швеції, яка закликала своє населення готуватися до війни. Він вважає, що такі заходи допомагають усвідомити, що майбутнє не можна передбачити, і наголосив на важливості розуміння своєї ролі громадянами, адже наступні 20 років, на думку посадовця, будуть складними у світі.

Крім того, раніше видання Bild повідомило про готовність Німецького Бундесвера до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО. Є думки, що військовий конфлікт може виникнути вже найближчим часом. Такі сценарії та інші ескалаційні можливості вже розглядаються під час масштабних навчань НАТО.

Джерело: 5692.com.ua