Як виростити мандарин із кісточки: список кроків

Вирощування мандарина з кісточки – захопливий і простий процес. Ось кілька кроків, які допоможуть вам успішно виростити власну рослину.

Вибір кісточки

Виберіть зрілу і здорову кісточку зі стиглого мандарина. Пам'ятайте, що якісніший і зріліший плід, то краща кісточка, то вища ймовірність успіху.

Процес посіву

Очистіть кісточку від залишків м'якоті, промийте і залиште її висохнути. Потім, посадіть її у вологий ґрунт на глибину приблизно 2 см і засипте жменькою землі.

Умови для проростання

Мандарини люблять світло і тепло. Розмістіть горщик з посадженою кісточкою в теплому місці з яскравим освітленням, уникаючи прямих сонячних променів. Переконайтеся, що ґрунт завжди злегка вологий. Регулярно поливайте, але уникайте перезволоження, щоб не викликати гниття кореня.

Коли рослина підросте, пересаджуйте її в більший горщик з поживним ґрунтом для цитрусових. Забезпечте мандарину достатню кількість світла, підтримуйте рівень вологості, і удобрюйте його універсальним добривом для кімнатних рослин.

Вирощування мандарина – це процес, що вимагає терпіння. Спостерігайте за ростом і пристосовуйте догляд залежно від потреб рослини. Виростити мандарин з кісточки – це захоплива пригода, яка також приносить радість спостереження за процесом росту. Дотримуючись цих кроків і вкладаючи трохи зусиль, ви можете створити свій куточок цитрусового щастя в домашніх умовах.

Джерело: 5692.com.ua