У Кам’янському відбулося засідання Волонтерської ради

Волонтерські та благодійні організації Кам’янського підтримують ЗСУ, допомагають малозабезпеченим сім’ям та родинам, які змушені були покинути власні домівки.

Всі ми маємо спільну мету та працюємо на Перемогу України. Злагоджена командна робота – важлива складова успішної діяльності. Міська рада постійно співпрацює з волонтерами міста. В рамках програми «Ми Разом» створено «Волонтерську Раду» при виконавчому комітеті Кам’янської міської ради. 

“Сьогодні зібралися всі разом та проговорили поточні питання. Дякую волонтерській спільноті міста за активну допомогу нашим військовим та всім, хто її потребує. Разом все здолаємо та переможемо”, – написав мер міста Андрій Білоусов. 

Присутні на засіданні обговорили низку питань, спрямованих на більш ефективну співпрацю у наданні волонтерської допомоги тим, хто її потребує.

Нагадаємо, волонтерська рада була створена у Кам’янському близько місяця тому. До її складу увійшли знайомі Камʼянському волонтери, благодійні фонди, громадські організації, керівництво міської ради і виконавчих органів. Ціль – вирішення нагальних проблем спільними зусиллями.

На першому засіданні, яке відбулося 2 жовтня, були визначені напрями, за якими проводитиметься волонтерська діяльність членів ради. Це:

  • надання волонтерської допомоги ЗСУ, іншим військовим формуванням та правоохоронним органам під час дії військового стану;
  • надання волонтерської допомоги особам та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах через шкоду, завдану бойовими діями та тимчасовою окупацією;
  • надання волонтерської допомоги для подолання наслідків збройної агресії РФ;
  • надання волонтерської допомоги малозабезпеченим особам, які мають потребу у соціальній реабілітації та підтримці.

Як пояснив мер міста Андрій Білоусов, наразі є багато фондів та різних програм, які діють за різними напрямами. Для того, щоб допомога була більш цілеспрямованою, необхідно затвердити реєстр, яка з організацій за яким напрямом працює. Відповідно інформація про можливість отримати грант чи гуманітарну допомогу тощо буде скерована туди, де вона необхідна.

Крім того, присутні погодились з тим, що у деяких випадках (наприклад, при зверненнях про допомогу до великих підприємств) було б доцільно, щоб від імені Волонтерської ради звернення робив міський голова – бо і розглядатимуться такі прохання тоді зовсім по-іншому.

Також на засіданні було обговорено можливість висвітлення діяльності місцевих волонтерських організацій на сайті міськради та у ЗМІ і публікації з часом на сайті КМР повного списку членів ради – організацій, до яких є довіра як у суспільства, так і у влади.

Також сьогодні до Волонтерської ради міста Кам’янське доєдналася ще одна організація – «Новий час», яка займається благодійною допомогою вже понад 15 років.

Присутні домовились, що подібні засідання проводитимуться за потреби.