ПриватБанк запускає аналог “банок” для збору донатів: як працюватимуть “конверти” та в чому їхня особливість

Державний ПриватБанк запровадив для користувачів новий інноваційний сервіс під назвою "Конверти", призначений для волонтерських зборів, ефективного накопичення коштів та керування фінансами. У компанії наголосили, що цей інструмент зможуть використовувати не лише волонтери, а й інші клієнти для відкладання власних коштів.

Як працюватимуть "конверти"

Дмитро Мусієнко, член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу, наголосив, що "конверти" є зручним та потужним фінансовим інструментом. Він зазначив, що для швидкого збору необхідних коштів потрібно лише додати опис та зображення, після чого поділитися "конвертом" можна буде в соціальних мережах.

Однією з особливостей нового сервісу є можливість прямих переказів на платіжні картки. Банк зазначає, що всі учасники збору матимуть змогу відстежувати прогрес досягнення мети. Крім того, з "конверту" можна буде витрачати кошти напряму, додавши його у гаманець Google Pay або Apple Pay, а також здійснювати перекази на інші "конверти" або безпосередньо на платіжні картки.

Відкривати "конверти" можна буде через додаток Приват24, використовуючи меню "конверти" або "гаманець". Сервіс безкоштовний, однак є обмеження: лише 15 відкриттів на одну особу.

На фоні запуску "конвертів" ПриватБанку, слід відзначити, що аналогічний продукт від monobank – "банка" – вже став вкрай популярним в Україні. Його анонсували в травні 2020 року. Олег Гороховський, співзасновник mono також прокоментував відкриття "конвертів" від Привату та назвав державний банк потенційним конкурентом.

Джерело: 5692.com.ua