Приготування заморожених овочів: 4 поширені помилки, через які вони втрачають користь і смак

Заморожені овочі є чудовою альтернативою свіжим у зимовий період. Але лише за умови правильного приготування страви з них матимуть приємний смак і збережуть всі корисні речовини.

Під час приготування заморожених овочів багато хто припускається одних і тих самих помилок, через які псується смак, текстура, втрачаються цінні вітаміни. Що це за помилки і як їх уникнути, розповіли кулінарні експерти, пише Фокус.

Відварювання

Дехто вважає, що заморожені овочі потрібно обов'язково відварювати чи тушити, тобто неодмінно піддавати термічній обробці. Але це не так. Вживання овочів у сирому вигляді, навіть після розморожування, підвищує їхню харчову цінність і економить час.

Ви можете їсти заморожені овочі як є — без каструлі, сковорідки або мікрохвильової печі. Вам не потрібно готувати їх, як і не потрібно готувати заморожені фрукти, — запевняють експерти.

Овочі можна розморозити і просто додати салат, щоб отримати максимальну користь. Але потрібно переконатися, що вони повністю розморожені та мають кімнатну температуру.

Розморожування

Не завжди потрібно розморожувати овочі перед приготуванням. Це також є поширеною помилкою. Насправді все залежить від того, які овочі і які страви ви хочете приготувати. Приміром, зелень не потрібно розморожувати, оскільки вона втратить свій аромат, тому варто додавати її безпосередньо до гарячих страв.

У деяких випадках може знадобитися розморозити овочі, щоб видалити з них зайву рідину, інакше страва може стати водянистою.

Заморожені овочі можна готувати і не розморожуючи. Оскільки вони являють собою невеликі шматочки, поки вони досягають мінімальної внутрішньої температури приготування близько 57 градусів Цельсія, їх можна безпечно їсти, — кажуть кулінари.

Розморожування на плиті

Якщо розморожувати овочі на плиті, це не тільки займає час, а й призводить до втрати корисних властивостей продуктів. Замість цього краще приготувати заморожені овочі на пару, бланшувати, обсмажити їх. У разі крайньої необхідності для розморожування варто використати мікрохвильовку.

Мікрохвильова піч найкраще підходить для розморожування овочів у пакетах, таких як зелена квасоля, кукурудза, горох і морква. Важливо перемішувати овочі, оскільки більшість мікрохвильових печей створюють гарячі точки, — радять експерти.

Час приготування

Багато хто не враховує, що час приготування різних видів заморожених овочів не однаковий. Тому варто завжди читати інструкції виробника про оптимальний час приготування.

Різні овочі мають різний час приготування. Для дрібніших шматочків, тонших або м'якших продуктів час приготування буде швидшим (наприклад, суміш гороху та моркви). Однак для приготування таких продуктів, як гарбуз або великі шматки овочів, може знадобитися трохи більше часу, — зазначають фахівці.

Джерело: 5692.com.ua