Неприємний сюрприз: кому з українців можуть відключити світло за чужі борги

В Україні деяким споживачам можуть "відрізати" електроенергію за борги, про які вони навіть й не здогадувалися. Йдеться про чужу заборгованість, яка перейшла від попередніх власників житла. Як убезпечити себе від неприємного сюрпризу, розповіли в енергетичній компанії YASNO.

Повідомляється, що така ситуація може виникнути з тими українцями, які купили квартиру на вторинному ринку. Якщо попередній власник житла виявився несумлінним і приховав інформацію про свої комунальні борги, у подальшому проблеми можуть виникнути у нового власника.

"Купуючи квартиру, завжди перевіряйте стан особового рахунку, щоб уникнути неприємних сюрпризів у вигляді боргів за електроенергію", – наголошують у компанії.

Крім того, в YASNO радять обов'язково переоформити особовий рахунок на себе. Це потрібно також і у тих випадках, коли квартира не купується, а будь-яким чином переходить від родичів.

"Тільки так ви отримаєте всю інформацію про нарахування, борги та оплати. А також уникайте відключення за борги, про які могли і не здогадуватися", – пояснюють фахівці.

Як переоформити особистий рахунок на себе

Для самого переоформлення особового рахунку потрібно зробити такі кроки:

  • звернутися до оператора системи розподілу, який обслуговує будинок (контакти можна знайти на сайті bit.ly/contacts_operators);
  • залишити відповідну заявку у постачальника.

Джерело: 5692.com.ua