Мова — духовний меч нації

Щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року, у всьому світі відзначають Міжнародний День рідної мови

Українська мова – це наше культурне надбання, наш скарб, наш  духовний меч, що захищає націю від культурної експансії чужих народів. 

Мова є ідентифікацією народу, людини, що живе на теренах рідної землі. Саме українська мова визначає свідомість, формує особистість і творить українця і українку. 

Мова – це традиція, культура, історія народу. Вона є найголовнішою ознакою української нації. Про її значення влучно сказала королева української поезії неперевершена Ліна Костенко :

«Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирає мову».

З нагоди відзначення Дня рідної мови 21 лютого в Кам’янській  Школі мистецтв відбувся урочистий концерт із святковою програмою. 

Запрошені гості, пошановувачі української мови мали можливість насолодитися творами українських композиторів, українськими народними піснями у виконанні солістів інструменталістів та солістів вокалістів, що продемонстрували свою майстерність найвищого рівня. 

Богиня танцю Терпсихора та учні хореографічного відділення зачаровували всіх присутніх у концертній залі запальною енергетикою українських танців та українських пісень і вразили своїми  національними костюмами, які передавали український самобутній колорит.

Відчуття гідності і творчого натхнення, вільного дихання і свободного польоту – це ті відчуття, які залишилися у глядачів після відвідин українського концерту у Школі мистецтв. 

Воно і не дивно, бо всім нам давно відомо, що: моя мова – це моя свобода.