Лікарі назвали 3 найшкідливіші каші: багато людей їдять їх щодня, завдаючи шкоди своєму здоров’ю

Вважається, що каші – корисні та поживні, тому мають бути обов'язковою складовою раціону кожної людини. Це дійсно так, але все ж не всі крупи та страви з них справляють однаково позитивний вплив на організм. За словами фахівців, деякі з них можуть нашкодити.

Тому від певних видів каш краще відмовитися або хоча б споживати їх менше і рідше, попереджує FoodOboz.

Кукурудзяна каша

Однією з найшкідливіших є кукурудзяна каша. Це пов'язано з її глікемічним індексом, який досягає 80 одиниць. Тому вона може спричинити різке підвищення рівня цукру в крові, що вкрай шкідливо для людей із цукровим діабетом.

Клітковина, що входить до складу кукурудзяної крупи, здатна подразнювати стінки внутрішніх органів, тому її небажано вживати в період загострення виразки шлунку.

Крім того, варто обмежити вживання цієї каші при підвищеному згортанні крові.

Манна каша

У манки також дуже високий глікемічний індекс. Після її вживання через високий вміст крохмалю різко збільшується рівень цукру в крові.

Крім того, у манній крупі міститься в 3-4 рази менше вітамінів, мінералів та білка, ніж в інших кашах. Вона дуже висококалорійна, тому сприяє швидкому набору ваги.

Варто додати, що мова йде про звичайну манну кашу з пшениці вищого сорту. Натомість манна крупа з твердих сортів пшениці (семоліна) є корисною, оскільки має у складі більшу частину оболонки зерна.

Рисова каша

Каша з білого шліфованого рису майже повністю позбавлена корисних для людини вітамінів і мінералів, оскільки вони видаляються під час теплової обробки.

Такий рис легко засвоюється та дарує відчуття насичення, проте після нього знову швидко повертається голод. Крім того, вона сприяє закрепам.

На думку фахівців, якщо часто їсти білу рисову кашу, у людини можуть з'явитися злоякісні утворення в шлунку. Корисним є коричневий нешліфований рис.

Джерело: 5692.com.ua