Доступні ліки від “Укрпошти”: у яких областях запустять пілотний проєкт

Укрпошта, національний оператор поштового зв'язку України, здобула ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, розпочавши пілотний проєкт під назвою "Укрпошта. Аптека". Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський

Як працюватиме "Укрпошта. Аптека"

Цей проєкт стартує на Донеччині та в окремих прикордонних районах Сумщини, де проблема доступу до ліків стоїть особливо гостро. Ігор Смілянський зазначив, що пілотний проєкт "Укрпошта. Аптека" має на меті вирішення трьох основних проблем. По-перше, це доступ до лікарських засобів у населених пунктах, де відсутні або зруйновані аптечні заклади через війну. По-друге, це забезпечення доступу до медикаментів, які можуть бути відсутні у найближчих аптеках. По-третє, проєкт спрямований на забезпечення доступності ліків за оптимальними цінами, у тому числі за програмою "Доступні ліки".

Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали підтримку цьому проєкту. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підкреслив важливість новації, наголосивши на тому, що завдяки цьому пацієнти матимуть змогу отримувати необхідні медикаменти за програмою "Доступні ліки" безоплатно або з мінімальною доплатою, що сприятиме збереженню їхніх фінансових ресурсів.

Після успішного запуску на Донеччині та в окремих прикордонних районах Сумщини планується розширення проєкту на інші області, зокрема на прифронтові Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, Запоріжжя. У перспективі "Укрпошта. Аптека" планує охопити всі населені пункти країни.

У рамках цього проєкту пацієнти матимуть можливість замовляти лікарські засоби безрецептурної групи, а також отримувати медикаменти за програмою "Доступні ліки", яка налічує понад 500 торгових назв лікарських засобів та медичного обладнання. Ці препарати будуть відпускатися з аптечних закладів компанії та доставлятимуться споживачам до найближчого відділення Укрпошти.

Джерело: 5692.com.ua