Автогаз в Україні може знову подорожчати через блокаду польського кордону

Ціни на паливо в Україні можуть змінитися через блокаду польського кордону. Це аргументується тим, що наразі з'явилася потреба об'їжджати польську ділянку. Особливо це стосується імпорту скрапленого газу.

Про це в коментарі Укрінформу розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн. Він зазначив, що очікується подорожчання автомобільного газу.

Проте він зауважив, що восени здорожчання в Україні було через дефіцит: це було пов'язано з тим, що 30% імпорту було заблоковано. Наразі ситуація інакша: Сергій Куюн підкреслив, що дефіциту автогазу не буде. Однак експерт підкреслив, що великим постачальником залишається саме Польща.

Причиною подорожчання є саме протести на кордоні з Польщею. Експерт пояснив, що постачальникам автогазу важко переорієнтуватися на залізничний транспорт через технічні причини. Тому тепер вони змушені об'їжджати польський кордон через Словаччину або Румунію.

"Це коло коштуватиме нам до приблизно 3 гривні на літр. Ми бачимо, що вже підвищуються ціни як у роздрібному ринку, так і в гуртовому", – зауважив Сергій Куюн.

Куюн також додав, що на залізниці наразі не видно ознак блокувань нафтопродуктів. Постачальники (зокрема, Orlen) планують відвантаження.

Джерело: 5692.com.ua