Для українських користувачів Telegram готують “певні зміни”: що заявив Дуров

Засновник Telegram Павло Дуров анонсував нововведення для користувачів, які входять до месенджера за допомогою українських номерів. Він пояснив, що на цей крок його змушують піти вимоги Apple. Відповідне повідомлення Дуров опублікував на своєму офіційному каналі.

Як зазначив засновник Телеграм, він ще в лютому 2022 пропонував ввести обмеження для Telegram-каналів у рф та Україні, щоб їх не використовували для "військової пропаганди". Але тоді ідея не була реалізована через велику кількість звернень користувачів з проханням не робити цього..

Дуров вважає, що такі звернення є показником того, що українські та російські користувачі месенджера категорично проти будь-яких обмежень та виступають за вільний доступ до інформації, навіть якщо вона є упередженою.

Що стосується загальних новинних/пропагандистських каналів, то ми отримуємо офіційні листи від Apple, які вказують на те, що певні зміни тут можуть бути неминучими, принаймні для користувачів, які заходять у Telegram на iPhone з українських SIM-карт, – заявив Дуров.

Оскільки американська компанія може легко видалити застосунок зі свого магазину, Telegram змушений враховувати запити, що надходять з App Store. Це дасть можливість лишатися доступним для своїх користувачів.

Що саме зміниться для українських користувачів

Павло Дуров не розповів, які саме зміни можуть ввести. Але з урахуванням нещодавніх заяв голови української розвідки Кирила Буданова про те, що анонімні Telegram-канали є проблемою для України, можна припустити, яких обмежень очікувати.

Імовірно, Telegram зробить недоступними для українських користувачів канали, які українська влада визнала пропагандистськими та ворожими. До того ж про необхідність блокування месенджера неодноразово висловлювалися у Верховній Раді.

Джерело: 5692.com.ua