Для тих, хто хоче швидше схуднути: дієтолог розповів, коли насправді потрібно снідати та вечеряти

Щоб скинути зайву вагу, необхідно подбати не лише про зменшення калорійності їжі, а й про правильний графік харчування. Якщо зосередити на цьому увагу, то можна не лише схуднути, а й поліпшити стан здоров'я.

Коли краще снідати та вечеряти, щоб позбутися зайвих кілограмів, розповів лікар-дієтолог Нахід Алі, повідомляє 5692.com.ua із посиланням на gbnews.com.

Як влаштувати графік харчування, щоб схуднути

За словами фахівця, структурований розпорядок дня принесе багато користі для людей, які хочуть схуднути. Він рекомендує задуматися про "життя по годинах".

Починати свій день о 6 ранку і завершувати діяльність до 22:00 – це жити відповідно до природних циркадних ритмів організму. Включення цього підходу до вибору часу прийому їжі, особливо сніданку та вечері, може ще більше підвищити здатність організму спалювати жир, – зазначив лікар.

Найбільш підходящим часом для сніданку лікар назвав період протягом години після пробудження. Виходить, що ті, хто прокидається о 6 ранку, мають спланувати перший прийом їжі до 7 години.

Щодо ідеального часу для вечері, Алі зазначив, що організувати трапезу слід за 2-3 години до сну. Тобто ті, хто лягає спати о 22 годині, мають повечеряти не пізніше 19 години вечора. Якщо дотримуватися цього правила, організм матиме достатньо часу, щоб перетравити з'їдене, а вночі метаболізм вже сповільниться.

Цей графік підтримує чутливість до інсуліну та допомагає контролювати гормони голоду протягом дня, тим самим допомагаючи зменшити жир на животі, – пояснив фахівець.

Варто враховувати, що змінювати режим харчування потрібно лише після консультації з лікарем, який допоможе обрати найбільш правильний графік відповідно до індивідуальних показників здоров'я.

Джерело: 5692.com.ua