Чому не можна заливати каву окропом: правильне приготування смачної розчинної кави

Розчинна кава, звісно, поступається за смаком напою, який заварюють із мелених кавових зерен. Але нерідко віддають перевагу саме розчинній, оскільки готувати її швидше і простіше. А якщо правильно приготувати розчинну каву, вона вийде не гіршою за заварну за смаком і ароматом.

Яких помилок найчастіше припускаються, готуючи розчинну каву, та як потрібно її заварювати, пише 5692.com.ua.

Чому розчинну каву не можна заливати кип'ятком

Заварюючи порошкову каву щойно закипілою водою, ми позбавляємо себе можливості насолодитися справжнім смаком цього напою. Через це кава набуває неприємної гіркоти та надмірної кислинки.

Тому, щоб цей простий та доступний напій не псував вам настрій, а справді дарував насолоду смаком та заряд бадьорості, не слід використовувати для приготування окріп.

Як правильно готувати розчинну каву

Перед приготуванням напою слід підготувати не тільки чайник з кип'яченою водою, але й склянку з холодною кип'яченою водою.

Далі потрібно зробити наступне:

  • зачекати, поки закипіла у чайнику вода охолоне до температури +87-93⁰С;
  • насипати порцію кавового порошку в чашку;
  • додати до порошку трохи холодної води та перемішати;
  • додати до чашки гарячу воду, яка охолола до потрібної температури.

Цей метод заварювання дозволяє зберегти смак і аромат напою, без появи гіркоти та кислотності.

Крім того, експерти радять перед вживанням розчинної кави зняти з неї пінку, оскільки вона може мати гіркий присмак. А якщо перед заливанням гарячою водою додати до кавового порошку дрібку солі та кориці, смак стане ще м'якшим та приємнішим, а аромат — насиченим.

Пом'якшити смак розчинної кави також можна за допомогою молока. У такому випадку замість холодної води кавовий порошок слід розвести спочатку у невеликій кількості холодного молока, а потім долити гарячу кип'ячену воду. Вийде напій з приємним вершковим присмаком.

Джерело: 5692.com.ua