Чи варто їсти авокадо саме вам: науковці вказали на 6 нюансів, про які не всі знають

Авокадо – фрукт, який останніми роками став одним з найпопулярніших суперфудів. Дієтологи та лікарі часто радять своїм пацієнтам додати його до свого раціону. Дійсно, плід містить багато цінних речовин, зокрема, амінокислоти, вітаміни, мікроелементи, жири.

Але чи виправдана популярність авокадо і чи насправді він може бути корисним усім? Відповідаючи на ці питання, науковці розповіли про 6 нюансів щодо впливу авокадо на організм людини, пише 5692.com.ua з посиланням на Slurrp.

Що приховує авокадо: 6 важливих фактів

Науковці провели численні дослідження, щоб дізнатися який вплив має споживання авокадо. Ось про що потрібно знати перед тим, як додати цей продукт до свого раціону.

Як впливають на організм жири, що містяться в авокадо

Згідно з дослідженням Національного інституту серця, легенів і крові, авокадо містить велику кількість мононенасиченої олеїнової кислоти. Саме цей тип жирів здатен знижувати рівень поганого холестерину при збереженні високого рівня хорошого холестерину в крові.

Крім того, жири, які має авокадо, допомагають засвоїти вітаміни Е і К разом з калієм. А з урахуванням того, що сам плід також збагачений калієм, це робить його продуктом, який нормалізує кров'яний тиск та зменшує навантаження на серце.

Як впливає авокадо на рівень цукру в крові

Авокадо характеризується низьким глікемічним індексом, тому не викликає стрибків рівня цукру в крові. Також за рахунок високого вмісту клітковини плід допомагає уповільнити розщеплення і всмоктування вуглеводів з травного тракту. Тому науковці вважають, що вживання авокадо може знизити резистентність до інсуліну у людей з надмірною вагою.

Як авокадо впливає на зір

За словами фахівців, авокадо містить речовини, важливі для здоров'я наших очей. Приміром, це такі каротиноїди, як лютеїн і зеаксантин, що концентруються в сітківці ока та допомагають боротися з віковою дегенерацією жовтої плями. Дія цих сполук нагадує дію сонцезахисного крему, який оберігає шкіру від впливу шкідливого світла.

Як авокадо впливає на запальні процеси

Авокадо містить кілька речовин, які проявляють протизапальні властивості. Причому протизапальні ефекти проявляються як при споживанні, так і при місцевому нанесенні на шкіру. Крім того, цей фрукт є хорошим джерелом вітаміну Е – незамінної поживної речовини з протизапальною дією.

Як авокадо впливає на ризики захворіти раком

Учені дійшли висновку, що авокадо є харчовою профілактикою ракових захворювань. У ньому містяться кілька речовин із потужними антиоксидантними властивостями, які допомагають нейтралізувати вільні радикали – молекули, що здатні пошкоджувати клітини нашого тіла та спричиняти рак.

Крім того, фрукт містить різноманітні фітохімічні речовини, які проявляють протизапальну, противірусну та протиракову активність. Окрему увагу науковці приділяють речовині під назвою "авокатин В", яка здатна боротися з клітинами гострої мієлоїдної лейкемії, не завдаючи шкоди здоровим клітинам.

Як впливає авокадо на стан шкіри та волосся

За словами фахівців, спіле авокадо позитивно впливає на здоров'я шкіри та волосся, допомагає знешкодити вплив ультрафіолетових променів, чудово зволожує та живить тканини шкіри, зміцнює волосяні фолікули. Антиоксидантні властивості авокадо допомагають боротися зі старінням шкіри та зморшками.

Тож авокадо – дійсно дуже корисний продукт, який варто додати до раціону, щоб запобігти багатьом проблемам зі здоров'ям. Але все ж варто проконсультуватися з фахівцем щодо його вживання – раптом ви маєте алергію або ж інші протипоказання.

Джерело: 5692.com.ua