Це вимагає МВФ: коли в Україні піднімуть тариф на електроенергію

Щороку українці уважно стежать за підвищенням тарифів на комунальні послуги. Як повідомляється, шанси на підвищення дуже високі.

Коли піднімуть тариф

НКРЕКП роз'яснили, що наразі немає чітких планів стосовно підвищення тарифів. При цьому, чіткого сигналу "підвищення не буде" – теж немає.

Тариф для населення зараз встановлено на рівні 2,65 гривні за кВт/год, він тримається з літа минулого року.

Влада запевняє, що підвищення тарифу не буде до кінця опалювального сезону, який, до речі, вже закінчився в багатьох містах України. У деяких містах опалювальний сезон закінчують поступово, а в столиці він уже офіційно закінчений.

Можна з упевненістю сказати, що за старим тарифом платити будемо ще місяць. На жаль, тариф на електрику точно зросте – це вимога МВФ. Європейці вимагають оптимізації витрат, а натомість готові дати черговий кредит.

МВФ

Тариф на газ

Раніше голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко зробив прогноз. З його слів, Тариф може зрости в перший місяць літа до 3,5 гривень або, навіть, 5 гривень за кіловат. У такому разі, за 100 кВт/год доведеться платити 500 гривень.

У меморандумі Кабміну і МВФ також йдеться про підвищення іншого важливого тарифу – газу. Щоправда не уточнюється, коли саме на нього мають вплинути. Зробити це можуть як до завершення війни, так і після.

Джерело: 5692.com.ua