Алгоритм дій від комунальників: що робити, якщо ви застрягли в ліфті під час вимкнення електроенергії

Що робити, якщо ви застрягли в ліфті під час вимкнення електрики? Яким повинен бути алгоритм дій?

Комунальники Камʼянського дають дієві поради. 

Так, наприклад, сьогодні в перші хвилини відключення світла підприємство отримало  біля 25 дзвінків, що під час користування ліфтом та при вимкненні вимкненні світла люди залишились там. 

Про це повідомляє КП “Добробут”.

“Просимо звернути увагу на випадок, що не може не здивовувати: нам зателефонували щодо запиту на допомогу, поки майстри їхали з однієї адреси на іншу- часу линуло приблизно 12 хвилин, приїхавши ми побачили ЦЕ (на відео демонструємо)! Люди, схаменіться, як можливо було зробити таке? Чи думали через цю щілину вийти, чи що?” 

Комунальники рекомендують камʼянчанам уперіоди стабілізаційних відключень електроенергії  не користуватися ліфтами в багатоповерхівках. Українцям надають графіки відключень, проте варто враховувати, що у розкладі можуть бути відхилення. Тому краще припинити користуватися ліфтом вже за 30-40 хвилин до початку відключення.

У відомстві дали інструкцію, як діяти, якщо ви застрягли у ліфті у час стабілізаційних відключень:

  1. Потрібно заспокоїтися і не панікувати.
  2. Не можна натискати всі кнопки поспіль. Також не можна стрибати у ліфті чи намагатися самостійно відчинити двері.
  3. Потрібно скористатися кнопкою виклику диспетчера або номером телефону аварійно-ліфтової служби і розповісти, де ви і що сталося.
  4. Якщо ви застрягли у ліфті без мобільного телефону або у вас не ловить мобільна мережа, кличте на допомогу.
  5. Якщо в очікуванні аварійної служби вам стало спекотно, розстебніть чи зніміть верхній одяг. За наявності у вас води, споживайте її помірно. За потреби постеліть якийсь одяг на підлогу і сядьте, витягнувши ноги.
  6. Коли приїде аварійна бригада, чітко виконуйте всі їхні вказівки.

“Ми робимо все, аби швидко та якісно виконувати свою роботу, але такі випадки лише затримують процес та й ще несуть за собою неприємні наслідки”, – повідомили у відомстві.