Яскрава зустріч з видатним художником

Напередодні оголошення карантину працівниці бібліотеки-філії №7 ЦБС м. Кам’янського запросили Заслуженого художника України  Анатолія Михайловича Жежера на зустріч з дітлахами дитячого садку «Незабудка».  


Як виявилося, знаний художник живе зовсім поруч з бібліотекою, ходить тими ж вулицями. Ба більше: у дитсадку можна отримати його урок малювання. Несподіванка мала раптовий успіх: дітлахи тішилися словами  художника про те, що це він до них прийшов взяти урок малювання,  у них набратися натхнення і мати їх за приклад. 


Дуже швидко одне з приміщень дитсадку перетворилося на невеличку арт-галерею. Дитячі  враження від зустрічі зі справжнім мистецтвом і справжнім художником здивували дорослих. «Як гарно, пахне квітами, дуже яскраве сонце…»  – чулося поміж дітей. Це були світлі хвилини щастя для всіх: і для маленьких, і для дорослих, і для митця. Діти з радістю і задоволенням читали вірші для видатного художника.

Неймовірний урок малювання відбувся. Дивовижна спільна творча робота згуртувала дітлахів і подарувала радість художнику. Після прослуханої розповіді  про те, як гість став художником,  спираючись на його поради, маленькі митці самі почали малювати.

Насамкінець Анатолій Михайлович подарував дитячому садку картину «Малюк», де зображений його онук Андрійко.