У Кам’янському відбулося нагородження учасників молодіжного літературного конкурсу

Конкурс організував міський центр плазми крові «Biopharma Plasma», за підтримки міських організацій Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, а також видавництва «Дружко».

В конкурсі взяли участь учні та студенти міських ліцеїв та коледжів. Темою робіт, представлених на конкурсі, стало донорство, і все пов’язане з ним – безкорислива допомога нужденним, важливість здачі донорської плазми у воєнний час тощо.

Оцінювали роботи у трьох номінаціях: «Публіцистика», «Проза», «Поезія», які ділилися на дві категорії старша і молодша. Окрім переможців, члени журі нагороджували і фіналістів, яким вручили грамоти, значки, сертифікати на 200 гривень від одного із спонсорів (мережа магазинів «Комп’ютерний майстер»). Трьом учасникам дісталася грошова премія розміром 300 гривень від Департаменту з гуманітарних питань міської ради. Були й невеликі подарунки у вигляді блокнотів, шоколадок тощо. Переможці теж отримали крім грамот та значків, різноманітні призи, як грошові так і пам’ятні – на кшталт зарядок на телефон, або книг Марії Дружко. У перервах між нагородженнями перед присутніми виступали вокальний колектив «Арт-ідея» з Будинку дитячої творчості.

Як розповіла Наталія Муленко, одна з членів журі, директор міського центру плазми крові Biopharma Plasma, що це перший літературний конкурс, який відбувся в її закладі. Однак не перший захід, який пропагує донорство. Раніше у стінах Центру вже проводились конкурси малюнків, чемпіонати з шахів, а також концерти. 

Ще одна учасниця журі, член спілки письменників України, беззмінний голова літературного клубу «Віварт», Марія Дружко, повідомила, що роботи, представлені на конкурсі, будуть об’єднані у збірку та надруковані її видавництвом.