Зеленський: війська Росії «фактично зруйнували» Бахмут

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська «фактично зруйнували» Бахмут на Донеччині.

У вечірньому зверненні голова держави наголосив, що фронтова ситуація залишається «дуже важкою» на ключових напрямках на Донбасі – Бахмут, Соледар, Мар’їнка, Кремінна.

Українські військовослужбовці ведуть вогонь по російських позиціях поблизу Бахмуту Донецької області, 20 листопада 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Командувач Сухопутних військ Сирський пояснив, для чого армії РФ Бахмут

«На землі цих районів уже давно не залишилося живого місця, не ушкодженого снарядами і вогнем. Окупанти фактично зруйнували Бахмут – ще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни. Я дякую всім нашим героям, усім солдатам і командирам, які тримають фронт на цих напрямках, відбивають атаки та завдають ворогу відчутних втрат у відповідь на те пекло, яке зайшло в Україну під російським прапором», – сказав президент.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Бахмутський та Авдіївський напрямки вже багато днів згадують у фронтових зведеннях як найгарячіші точки східного фронту. Завдяки перекиданню військ із Херсона, окупантам вдалося трохи просунутися на Донбасі. Зміцнилася на напрямках і Україна. В американському Інституті вивчення війни заявляли про плани загарбників оточити місто.

Битва за Бахмут: стійкість ЗСУ, російські обстріли і страждання цивільного населення (фотосвідчення)
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Битва за Бахмут: стійкість ЗСУ, російські обстріли і страждання цивільного населення (фотосвідчення)

Бахмут є найгарячішим місцем боїв: українська армія намагається відтіснити російські сили від міста, а ті обстрілюють житлові квартали

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !