Запорізька АЕС частково відновила тепло та гаряче водопостачання в окупованому Енергодарі – «Енергоатом»

Запорізька АЕС відновила тепло та гаряче водопостачання в окупованому російськими військами Енергодарі. Про це повідомили у національній енергетичній компанії «Енергоатом».
«Це стало можливим після переведення двох блоків станції у стан гарячого зупину… Наразі температура води становить 51 градус за Цельсієм. Цього недостатньо для забезпечення Енергодару теплопостачанням та гарячою водою в повному обсязі. Однак навіть така температура дає можливість уберегти комунальні мережі міста від пошкодження у разі настання холодів», – зазначають в «Енергоатомі».

4 березня російські війська захопили ЗАЕС і місто-супутник Енергодар. Росія відмовляється створювати демілітаризовану зону довкола ЗАЕС. Армія РФ періодично обстрілює атомну станцію та територію біля неї.

Остаточну оцінку збитків, завданих Росією станції, «Енергоатом» планує визначити після звільнення території ЗАЕС та повної перевірки всього майна ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Енергоатом» назвав попередню суму збитків через російську окупацію Запорізької АЕС

31 жовтня у «Енергоатомі» заявили, що російські окупаційні війська спровокували на Запорізькій АЕС екологічну катастрофу, коли внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода припинила потрапляти у ставок-охолоджувач ЗАЕС і це спровокувало масову загибель риби, яка виконувала там санітарну функцію.

Наразі у «Енергоатомі» оцінюють попередню вартість майна та інфраструктури Запорізької атомної електростанції, зруйнованих та пошкоджених російськими військами.

Попередню суму збитків через російську окупацію Запорізької АЕС оцінюють у понад 28 мільярдів гривень.

UKRAINE – Entrance to the territory of the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant, located near the city of Energodar, Zaporizhzhia region, on August 31, 2022 ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Розвідка: російські військові на ЗАЕС анулюють українські перепустки персоналу

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !