Генічеськ став базою для навчання мобілізованих росіян – Хлань

Російські окупанти використовують Генічеськ, який розташований у Херсонській області біля Криму, як базу для навчань мобілізованих військових, стверджує депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань. Про це він сказав в коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».
«В Генічеську зараз перебуває дуже багато військ РФ. Вони почали стягувати туди своїх військових і якраз Генічеськ вони почали першим використовувати як базу навчання для ось цих мобілізованих, які їдуть з РФ», – каже депутат.

«Вони їдуть в Генічеськ, там зупиняються, їх розселяють зараз на Арабатській стрілці, там, де бази відпочинку. Але здебільше туди ближче до Стрілкового. Там вони проводять такі швидкі курси навчання і їх відправляють в сторону фронту, в сторону лівого берега Дніпра і правого берега», – додав він.

Хлань також повідомив, що мобілізованих також відправляють будувати фортифікаційні споруди вздовж річки Дніпро на Херсонщині.

Читайте також: Окупанти будують захисні споруди у Новій Каховці – мер

З огляду на бойові дії та окупацію Росією частини півдня України, редакція не може отримати офіційного підтвердження про озвучені свідчення чи незалежно їх перевірити.

Окупаційна влада Херсонщини заявила, що виселення жителів регіону розшириться на 15 км від річки Дніпро ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Жителів вивозять, російських військових завозять». Що відбувається на лівобережній Херсонщині?

Мобілізацію в Росії оголосили 21 вересня. Президент Росії Володимир Путін назвав її «частковою», наголосивши, що будуть призивати людей, які служили в армії та мають бойовий досвід. Однак були зафіксовані численні випадки призову та відправлення на фронт без навчання людей без реального військового досвіду.

За даними британської розвідки, Росія з середини жовтня перекинула на передову в Україну кілька тисяч новомобілізованих резервістів, у багатьох випадках вони «погано споряджені».

Мобілізовані в окупованій Ялті, Крим, вересень 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Щонайменше 101 мобілізований росіянин уже загинув – «Новая газета. Европа»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !