«Виправдовував агресію РФ і чекав на окупацію». СБУ затримала очільника ОПЗЖ у Черкаській міськраді

Служба безпеки України заявляє про затримання помічника чинного народного депутата, який хотів очолити окупаційну адміністрацію в разі окупації Черкащини.
Як повідомила у телеграмі пресслужба відомства, правоохоронці затримали депутата Черкаської міськради, який очолював фракцію ОПЗЖ до заборони цієї партії, і водночас працював помічником чинного нардепа.
«Чоловік не лише виправдовував агресію рф проти нашої держави, а й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині, якби ворогу вдалося захопити регіон», – йдеться у повідомленні.
За даними спецслужби, затриманий разом з поплічницею проводили інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, стверджуючи, що війна в Україні – це «виключно внутрішній громадянський конфлікт».
«Фігуранти вважали недоцільним спротив агресору, чекали на окупацію міста і засуджували діяльність військово-політичного керівництва України. Однак, коли зловмисник зрозумів, що ЗСУ успішно протидіють армії рф і звільняють окуповані території, то спробував втекти за кордон», – додають у відомстві.
СБУ затримала депутата напередодні виїзду в США. Затриманому і його поплічниці повідомили про підозру.

20 червня Восьмий апеляційний адмінсуд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Згідно з рішенням суду, її майно та кошти мають передати державі. Партія оскаржила це рішення.

Захватчики меняют табличку на городском совете Светлодарска. Май 2022 ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ОПЗЖ та «Наш край» дали найбільше «кадрів» окупаційним адміністраціям Росії на Донбасі

Після розпаду фракції ОПЗЖ у парламенті та заборони цієї партії на офіційному рівні, хтось із її представників утворив нові депутатські групи, підтримує політику президента Зеленського та євроінтеграцію, а хтось – опинився за ґратами ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Підтримують Зеленського і курс на ЄС та планують ребрендинг: як живе ОПЗЖ після розколу і заборони?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !