Від початку доби бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню – Міноборони

Від початку поточної доби, 15 лютого, бойовики на Донбасі чотири рази обстріляли позиції українських військових. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«На Луганському напрямку вночі російсько-окупаційні війська півтори години обстрілювали захисників Травневого зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. За цей час противник також випустив по опорних пунктах наших військ на цій ділянці фронту 5 мін калібру 82 мм. З о пів на 12-ту окупанти за 20 хвилин випустили 6 мін зі 120-го міномету по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних біля Оріхового», – мовиться у повідомленні.

Також поблизу Мар’їнки після 6-ї ранку розірвалися 12 мін, а в районі Красногорівки ворог близько 11-ї години застосував протитанкову керовану ракету.

Зазначається, що за наявною інформацією, втрат у лавах ЗСУ сьогодні не було.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.