«Укренерго»: світло повернули близько 70% споживачів у деяких областях центрального регіону

НЕК «Укренерго» повідомляє, що його фахівці повернули електропостачання близько 70% споживачів у низці областей центрального регіону і підготували високовольтні лінії для підключення в західному і дніпровському регіонах, повідомила пресслужба компанії ввечері 17 листопада.

«На деокупованій Херсонщині ремонтні бригади «Укренерго» спільно із саперами обстежують високовольтні лінії. На жаль, там швидкість робіт стримує щільно замінована територія», – йдеться в повідомленні.

У компанії зауважили, що лише 15 листопада російські ракети пошкодили 15 енергооб’єктів, через це не працюють тисячі кілометрів магістральних високовольтних ліній.

Російська атака 15 листопада є, ймовірно, найбільшою від початку повномасштабного вторгнення ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Британська розвідка розповіла, чому Росія продовжує завдавати ударів по українській інфраструктурі

«Ця інфраструктура необхідна для видачі електроенергії з електростанцій та передачі з західних регіонів на схід, тобто по всій країні. Більше ніж 1000 фахівців «Укренерго» 24/7 працюють над відновленням енергосистеми, латають те, що можна залатати і замінюють те, що можна замінити», – повідомили у компанії.

При цьому, щоб утримати стабільну роботу енергосистеми в таких умовах й уникнути більших аварій, оператор змушений вдаватися до обмежень споживання – до 40% у країні. Графіки на сьогодні застосовані по всій Україні.

«Укренерго» також попереджає, що з кожною наступною атакою на енергооб’єкти України вимкнення світла можуть тривати довше.

Читайте також: ISW: у масованій атаці Росія, ймовірно, використала значну частину залишків високоточної зброї

15 листопада російські військові завдали одного з найбільших ударів по українській інфраструктурі за весь час повномасштабного вторгнення. Менший обсяг мала ракетна атака 17 листопада, але за числом загиблих і поранених цивільних обстріли, що відбулися в четвер, перевершили вівторкові.

За даними ЗСУ, Росія 15 листопада випустила понад 90 ракет з півночі Каспійського моря, з Ростовської області та з акваторії Чорного моря. Більшість ракет збили українські сили протиповітряної оборони. До цієї масованої атаки Росія залучила 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту Росії та іранські ударні дрони-камікадзе Shahed-136/131.

Внаслідок ударів 15 листопада загинули дві людини, ще шестеро людей травмовані. Також внаслідок обстрілу пошкоджено близько 30 об’єктів – це і приватні будинки, і об’єкти критичної інфраструктури.

Після масованих ракетних атак мільйони людей залишилися без світла в Києві, Харкові, Житомирі, Львові та інших містах.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У МЗС України прокоментували слова речника Путіна про обстріли як схиляння до переговорів

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !