Росія збільшила кількість носіїв крилатих ракет у Чорному морі – ОК «Південь»

Росія збільшила кількість носіїв крилатих ракет у корабельному угрупованні в Чорному морі, повідомило 17 листопада оперативне командування «Південь».

«Наразі їх три, один із яких – підводний. До залпу готові до двох десятків ракет типу «Калібр». Загальний склад корабельного угруповання ворога налічує 10 кораблів і катерів, які продовжують маневрувати у ракетобезпечному районі, вздовж південно-західного узбережжя тимчасово окупованого Криму», – йдеться в повідомленні.

Напередодні в ОК «Південь» заявляли про «зменшення ворожого флоту в Чорному морі до восьми кораблів і катерів» і повідомляли, що на чергування був виведений один підводний ракетоносій, споряджений чотирма крилатими ракетами типу «Калібр».

Дмитро Пєсков каже, що відсутність світла в багатьох регіонах України – це наслідки відмови Києва від переговорів ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Після ударів по інфраструктурі у Кремлі кажуть, що відсутність світла в Україні – це наслідки дій Києва

17 листопада заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив, що за період з 11 листопада російські війська завдали 148 ракетних ударів, в тому числі 15 листопада – 11 ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, застосували 26 дронів-камікадзе по позиціях українських військ в районах п’яти населених пунктів та об’єктах цивільної інфраструктури. За словами Громова, лише 17 листопада за час масованого авіаційного удару загарбники застосували 16 крилатих ракет і п’ять безпілотних літальних апаратів.

24 жовтня керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю «Українській правді» заявив, що російські запаси ракет – «майже вичерпані».

За даними президента України Володимира Зеленського, за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала майже 4,5 тисячі ракет проти України.

За даними українських військових, цілями Росії були підприємство на Дніпропетровщині та об’єкти газодобувної галузі України ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Повітряні сили ЗСУ розповіли, чим Росія сьогодні атакувала Україну і які були цілі

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !