У Румунії над авіабазою помітили невідомі дрони, їх збили за допомогою РЕБ

Декілька непізнаних дронів були помічені вночі з 15 на 16 квітня військовослужбовцями 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічана в Румунії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

Генерал Костянтин Спину заявив, що дрони були "заблоковані" електронними засобами, оскільки вони ризикували перешкодити польотам військової бази.

Співробітники служби безпеки 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічана оперативно повідомили про присутність у повітрі в районі міжнародного аеропорту "Михайло Когелнічана" дронів.

Безпілотники, за якими спостерігали за допомогою електронних, оптичних та візуальних засобів, були невеликими за розміром, швидше за все, комерційного типу та летіли на низьких швидкостях та на малих висотах.

"Згідно з регламентом, було вжито всіх заходів для забезпечення безпеки в повітряному просторі, про ситуацію, що склалася, оперативно поінформовані органи цивільного повітряного руху. Також неодноразово застосовувалися засоби РЕБ, радіолокаційний і візуальний контакт з двома останніми системами було втрачено близько 00.30", – заявили в прес-службі. службі ВПС Румунії.

Командування 57-ї авіабази Михайлу Когелничану повідомило Військову прокуратуру про застосування заходів, передбачених законом у подібних ситуаціях. Також на рівні військової частини було призначено комісію з розслідування події на чолі з начальником штабу 57-ї авіабази.

Раніше стало відомо, що розпочалися роботи з розширення військового комплексу 57-ї авіабази ВПС Румунії "Михайло Когелнічану". Найбільша в Європі військова база НАТО може з'явитися до 2040 року.

Також повідомлялося, що у квітні в Румунії розпочалися найбільші багатонаціональні навчання, організовані румунськими військово-морськими силами під назвою Sea Shield ("Морський щит"). У них беруть участь понад 2 200 військовослужбовців та 135 кораблів, літаків та транспортних засобів з 12 країн-союзників та партнерів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.