Аргентина купила у Данії винищувачі F-16

Аргентина придбала у Данії 24 винищувачі F-16.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters .

Аргентина підписала контракт на постачання 24 літаків F-16 для своїх ВПС із Данії приблизно за 300 млн доларів, повідомив уряд країни у вівторок.

Президент Хав'єр Мілей та міністр оборони Луїс Петрі оголосили про покупку у відео, опублікованому в соціальній мережі Twitter (X).

El vocero Manuel Adorni ( @madorni ) va confirmar la compra dels avions de combate F-16 y va anunciar que el ministro Luis Petri es reunirà amb el Secretario Adjunto y el Secretario General Adjunto. avanzar en… pic.twitter.com/w8oZR5HVrZ – La Derecha Diario (@laderechadiario) April 16, 2024

"З цими новими літаками ми робимо трансцендентний крок у нашій оборонній політиці", – заявив міністр оборони у відеозаписі

За словами офіційного представника уряду, купівля винищувачів коштувала Аргентині 300 млн доларів.

"Вартість контракту становить близько 300 млн доларів, що нижче за ринкову вартість", – заявив на прес-конференції офіційний представник уряду Мануель Адорні.

У той час як адміністрація президента Мілея скорочує витрати в інших урядових установах у рамках зусиль щодо виправлення дисбалансів, від яких страждає економіка.

F-16 для України

Раніше ми писали, що до Румунії прибудуть ще три F-16 від Нідерландів для навчання українських пілотів.

До речі, норвезькі ЗМІ повідомили, що країна може передати Україні 22 винищувачі F-16. Серед них є не робітники.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.