Скалецька повідомила, що вже перебуває в медичному центрі «Нові Санжари»

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що вже перебуває в медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

«Отже, я нарешті перебуваю в приміщенні, в якому проведу найближчі два тижні. Хотіла, щоб мене заселили в звичайній кімнаті, але з урахуванням необхідності працювати і проводити постійні наради скайпом і телефоном мені виділили окреме робоче приміщення», – написала Скалецька у Facebook.

Вона розповіла, що сьогодні вдалося узгодити умови її перебування на території центру, після цього її запустили в зону обсервації.

За словами міністра, усі, хто перебуває на території центру, почуває себе добре.

Директор санаторію Олександр Блінов раніше заявляв, що міністру охорони здоров’я Зоряні Скалецькій планують надати окремий будиночок у медичному центрі.

Він зазначив, що міністр вночі виїжджала за межі санаторію.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що перебуватиме в санаторії разом з хворими.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців отримали травми. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.