Прикордонники заявляють про «невелике зростання» пасажиропотоку на кордоні

Державна прикордонна служба повідомляє про «невелике зростання» пасажиропотоку на кордоні України.

«За минулу добу прикордонники здійснили понад 11,9 тисяч пропускних операцій. 9 квітня на в’їзд в Україну оформлено 6,3 тисячі наших співвітчизників. Учора Україну залишили понад 3,4 тисячі осіб, з них понад 1,3 тисячі іноземців», – йдеться в повідомленні.

За даними ДПСУ, прикордонники разом із представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг й опитування про стан здоров’я понад 8,5 тисяч осіб, які прямували в Україну.

«За результатами додаткових перевірок громадян лікарі ознак захворювання на Covid-19 не виявили. Разом із тим інформативні згоди про самоізоляцію оформлювалися встановленим порядком, до того ж усі громадяни отримали відповідні пам’ятки», – додали в ДПСУ.

Крім того, прикордонники заявляють, що минулої доби в пунктах пропуску виявили 25 порушників правил карантину.

Від 7 квітня, згідно з рішенням Кабінету міністрів, державний кордон України можна перетнути тільки автомобільним траснспортом через 19 кордонів пропуску. Обмеження запроваджені в рамках протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію (це не самоізоляція у власних домівках, а перебування усіх осіб, що повернулися з однієї країни в одному місці).

Раніше у прикордонслужбі заявляли, що напередодні Великодня в Україну може повернутися близько 200 тисяч українців.