Посол США вперше відвідала журналіста WSJ Гершковича в СІЗО

Посол США в Росії Лінн Трейсі відвідала заарештованого американського журналіста Евана Гершковича у СІЗО «Лефортове» у Москві.
Дипломати більше двох тижнів не могли отримати доступ до Гершковича. Трейсі повідомила, що журналіст почувається нормально, і знову закликала негайно звільнити його.
Кореспондента американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича затримали 29 березня в Єкатеринбурзі. Суд звинуватив у шпигунстві і арештував на два місяці. Російське слідство стверджує, що Гершкович збирав на замовлення США секретні відомості про одне із підприємств військово-промислового комплексу. Подробиці звинувачення не наводяться. Кремль заявив, що щодо Гершковича є докази, але не уточнив, які саме.
Гершкович не визнав провини. Редакція The Wall Street Journal категорично відкинула звинувачення у шпигунстві та заявила, що Гершкович виконував свою роботу. Зокрема, він опитував жителів Єкатеринбурга про їхню реакцію на втрати, які зазнає в Україні ПВК «Вагнер».
Держдепартамент США визнавжурналіста Евана Гершковича «неправомірно затриманим» Росією. Цей статус еквівалентний статусу заручника і дозволяє Вашингтону використовувати додаткові механізми, щоб домагатися його звільнення, зокрема, вести переговори щодо обміну американського громадянина.

12 квітня агентство Bloomberg повідомило, що президент Росії Володимир Путін особисто погодив арешт кореспондента Wall Street Journal Евана Гершковича ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Прорахована ескалація» з метою отримання поступок від США – ISW про участь Путіна в арешті журналіста WSJ

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !