ОГП розпочав розслідування після появи відео з зізнаннями «вагнерівців»

Після публікації відео зізнань ймовірних представників ПВК «Вагнер» про вбивства цивільних осіб, зокрема дітей, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
Як повідомляє Офіс генпрокурора, до реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, обставини, озвученні в інтерв’ю, будуть перевірені у межах розслідування кримінальних проваджень, їм буде надана відповідна правова оцінка.

Читайте також – «Я не уявляю себе серед росіян»: за якими сценаріями Росія викрадає дітей з України?
При цьому в Офісі генерального прокурора інформують про низку проваджень за фактами дій представників так званих приватних військових компаній, які воюють проти України. Досудове розслідування ведуть Служба безпеки та Національна поліції України.
Перевіряються причетність учасників так званих ПВК до ведення агресивної війни, посягання на територіальну цілісність України, вчинення воєнних злочинів на окупованій території України – вбивств, жорстокого поводження з військовополоненими та цивільним населенням, пограбувань.

Російський проєкт Gulagu.net 17 квітня опублікував відео зізнань нібито в’язнів із ПВК «Вагнер» у вбивствах українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Один із них розповідає, що вистрілив дівчині п’яти-шести років у голову. За їхніми словами, «вагнерівцям» віддали наказ знищити всіх – чоловіків, жінок, пенсіонерів і дітей.

Після публікації відео уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що насамперед ці заяви мають бути «зафіксовані та перевірені, а особи, що розповідають їх – ідентифіковані».

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !