Польща створила медичний хаб для допомоги пораненим через війну українцям ‒ міністр

Польща надалі підтримуватиме Україну у наданні медичної допомоги її громадянам, що потерпають через війну. Про це заявив у Львові міністр охорони здоров’я Польщі Адам Нєдзельський.

За його словами, 1 вересня у польському місті Жешув біля летовища відкрили медичний хаб, в якому можуть одночасно перебувати 20 пацієнтів з України. Їх евакуйовуватимуть спеціально обладнаним автобусом, а з Жешува літаком перевозитимуть у країни Європи для подальшого лікування чи реабілітації. Це, по суті, місце тимчасового очікування поранених пацієнтів на літак, який курсуватиме двічі-тричі на тиждень і доставлятиме людей в інші країни. За організацію польотів відповідає Норвегія.

«Вдалося створити схему транспортування хворих чи постраждалих у Польщу, а далі в країни Європи. Польща стала європейськими воротами для України. Цей процес фінансований Польщею і країнами ЄС, гарантує можливість транспортування пацієнтів, які потребують довгого лікування в країнах Європи», ‒ розповів Адам Нєдзельський.

За його словами, у Польщу за час повномасштабного вторгнення Росії евакуювали потягами понад 100 поранених громадян України. І вони отримали і продовжують отримувати медичну допомогу у польських лікарнях.

«Близько 5 млн громадян України перетнули українсько-польський кордон за час повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Більшість залишилась у Польщі, тут отримують медичну допомогу. Сотні онкохворих дітей з України лікуються у польських шпиталях», ‒ повідомив Нєдзельський.

Також Адам Нєдзельський у Львові відвідав місцеві шпиталі, де лікують поранених українців із різних регіонів.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ внаслідок ракетних ударів російських військ пошкоджено близько 800 медичних закладів ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

З початку війни на лікування за кордон евакуйовано близько 1,4 тисячі українців

Понад 1600 українських громадян за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну евакуювали у лікарні Польщі та інших країн Європи. Першими евакуйованими були онкохворі діти, яких направили з Польщі в Італію.

Сьогодні у медичних закладах Польщі працюють близько тисячі українських лікарів, які втекли від війни, і вони польським медикам допомагають у лікування пацієнтів з України.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !