Одна людина загинула через обстріл Енергодара – мер

В окупованому Енергодарі від російського обстрілу 14 серпня загинув цивільний чоловік, повідомив міський голова Дмитро Орлов.

«Внаслідок обстрілу в першому мікрорайоні загинув чоловік, який в цей час вигулював собаку. Тварина також не вціліла», – написав він у телеграмі.

Раніше Орлов повідомив про обстріл міста російськими військовими із передмістя – району яхт-клубу (СОТ «Волна»). Попередньо він заявляв про постраждалих від обстрілу.

Станом на 08:00 14 серпня Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Загроза безпеці Запорізької АЕС залишається, станція досі окупована – «Енергоатом»

Напередодні мер Енергодара звернувся до жителів міста із закликом до обережності через можливі провокації російських військ.

Запорізька АЕС, розташована поблизу, зазнає обстрілів останні кілька днів. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !