«Енергоатом»: працівник ЗАЕС загинув через обстріл Енергодара

Працівник Запорізької атомної електростанції загинув внаслідок обстрілів Енергодара з боку російських військ, повідомила НАЕК «Енергоатом».

«Сьогодні російські військові знову обстріляли Енергодар, є загиблий та поранені. 14 серпня 2022 року російські окупанти з 15:00 до 15:30 зробили щонайменше шість пострілів по м. Енергодар. Внаслідок обстрілів загинув працівник Запорізької АЕС, майстер цеху Марко Максим Петрович», – йдеться у повідомленні компанії в телеграмі.

За повідомленням, ще двоє енергодарців поранені і доправлені до спеціалізованої медико-санітарної частини Енергодару.

Напередодні мер Енергодара звернувся до жителів міста із закликом до обережності через можливі провокації російських військ.

Запорізька АЕС, розташована поблизу, зазнає обстрілів останні кілька днів. Україна звинувачує в цьому російські сили і закликає припинити «ядерний терор». Російська сторона звинувачення відкидає і каже, що обстріли нібито здійснюють українські військові. При цьому Росія відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

Від 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

«Російський шантаж тільки мобілізує ще більше глобальних зусиль для протистояння терору», – заявив президент ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Зеленський: російські військові, які стріляють по ЗАЕС, стають «особливою мішенню»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !