Обмеження на адмінкордоні окупованого Криму з Херсонщиною діятимуть до закінчення карантину

Обмежений пропуск через пункти в’їзду-виїзду на адмінкордоні окупованого Криму з Херсонською областю буде діяти до закінчення карантину. Про це 3 квітня проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив начальник прес-служби Херсонського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Іван Шевцов.

«Зараз всі обмеження діють до 24 квітня. Це стосується усього кордону України і адміністративного кордону (з окупованим Кримом – ред.) зокрема», – сказав Шевцов.

За його словами, останніми днями пасажиропотік на адміністративному кордоні невеликий.

«Станом на 15:30 за сьогодні «Каланчак» перетнули чотири громадянина. Один в пішому порядку і троє на машині поверталися з Криму на материкову частину України. На «Чаплинці» взагалі людей не було. Щодо «Чонгару», то точною інформацією не володію, але приблизно так само – 5-6 людей за день. Зараз пасажиропотік взагалі невеликий», – додав він.

Раніше Кабмін України повідомив, що громадян, які прибули на територію материкової України з анексованого Криму або окупованих проросійськими бойовиками частин Донецької і Луганської областей, відправлятимуть на обов’язкову обсервацію.

17 березня Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб повідомило про обмеження пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінкордоні анексованого Криму з Херсонською областю до 3 квітня. Державна прикордонна служба України пояснила Крим.Реалії, що обмеження стосується громадян без реєстрації на материковій частині України.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три